Skip to main content

Zultanit – o piatra pretioasa rara, exotica si hipnotica. Aceasta piatra fenomenala are capacitatea naturala de a-si schimba complet culoarea in diferite surse de lumina. Trasatura palpitanta se repeta la infinit si este un fenomen complet natural.

„Sultanul pietrelor”, Zultanitul, a fost numit in onoarea celor 36 de sultani care au condus Imperiul Otoman, o suveranitate puternica si importanta. Termenul sultan a insemnat initial forta si autoritatea, descriind perfect aceasta piatra pretioasa robusta. A fost descoperita in muntii anatolieni din Turcia, la o altitudine de peste 4000 metri, la sfarsitul anilor 1970.

Cele mai bune specimene de Zultanit isi schimba culoarea de la verde-kiwi la roz-purpuriu. Uimitor, aceeasi piatra se poate schimba de la o nuanta pastel de sampanie roz pana la o nuanta de ghimbir in diferite surse de lumina. Chiar si timpul zilei poate dezvalui nuante subtile in culoare.

Aceasta piatra exotica nu sufera nici un fel de tratament sau imbunatatire pentru a-si atinge frumusetea remarcabila. Se crede ca stimuleaza ambitia si dezvolta inteligenta.

Inel Zultanit argint aspect vintage Set zultanit argint

Inel argint Zultanit masiv Bratara cu zultanit din argint Inel zultanit argint

Sfaturi pentru ingrijire si curatare: Desi Zultanitul este o piatra durabila (7 din 10 pe scara Mohs), ca orice piatra pretioasa, ar trebui tratata cu atentie. Evitati modificarile rapide si extreme ale temperaturii in timpul purtarii bijuteriilor cu Zultanit. Curatarea unei bijuterii cu zultanit, acasa, se face cu un sapun delicat si apa calduta, spaland argintul din jurul pietrei cu o periuta de dinti foarte moale (pe care nu o mai folosim), daca este necesar. Dupa curatare, bijuteria se sterge cu o carpa speciala de bijuterii sau un prosop moale.

Nota: Bijuteriile prezentate apartin Silverbox.ro si sunt disponibile pe site*. (*in limita stocului)

2 Comments

  • Liana Ionescu spune:

    Am stiut ca Zultanit-ul isi schimba culoarea si in functie de starea psihica a persoanei care il poarta .Este sau nu si asa? Ce proprietati mai are? Pretul este in functie desigur de marime, SI DE MAI CE ?

  • Lazar Emilia nu spune:

    Am un inel de argint primit cadou. piatra este roz dar se schimba in verde. aprins. Nu știu cum se numește piatră și la ce ajuta?

Lasă un comentariu