Skip to main content

Primavara este perioada renasterei. Si verdele intens stralucitor al Smaraldului, piatra lunii Mai, este la fel de reconfortant pentru ochi ca o gradina de primavara dupa ploaie.

Romanii antici au asociat aceasta piatra pretioasa cu fertilitatea si renasterea si au dedicat-o zeitei Venus, zeita dragostei si a frumusetii.

Egiptenii antici au minat Smaralde in regiunea estica a desertului cu 2000 ani inainte de nasterea reginei Cleopatra, infruntand o caldura extrema, scorpioni si serpi pentru a cauta frumoasele cristale. In timpul domniei sale, aceasta a pretins minele de smarald ale ei, de vreme ce aceasta era piatra ei preferata.

Proprietatile metafizice traditionale pentru piatra lunii Mai, Smarald, sunt imbunatatirea memoriei, clarviziune si credinta. Proprietatile curative au reputatia de a fi eficace pentru problemele de sanatate legate de ochi, fertilitate, coloana vertebrala si dureri de cap. Smaraldul este, de asemenea, folosit pentru a spori capacitatile mentale.

Pretioasa culoare verde a smaraldului este cauzata de mici cantitati de crom si intensificata de urme de fier. Smaraldele contin de obicei incluziuni. Acestea nu afecteaza calitatea pietrei si nu sunt privite ca aspecte negative ci sunt considerate dovada de autenticitate si sunt folosite pentru a asigura cumparatorul de originea naturala. Aproape toate smaraldele sunt, de obicei, tratate pentru a imbunatatirea claritatii, in general, printr-o baie de ulei.

Unii oameni cred ca purtand un smarald aduce intelepciune, crestere, rabdare si fericire. Si, cum orice cuplu dintr-o relatie de termen lung ar fi de acord, toate aceste calitati sunt esentiale pentru o iubire de succes si de durata. Acest lucru poate explica de ce un cadou, cum ar fi o bijuterie cu smarald, pentru o aniversare – sau in orice moment – este considerat un simbol de dragoste si fidelitate.

Iata doar cateva din bijuteriile din argint cu smarald disponibile pe www.silverbox.ro

 

inel_argint_smaralde_marcasite

One Comment

  • Roxana Gustafsson spune:

    Sunt nascuta pe 24 mai,stiu ca smaraldul,ca si agatele sunt ale zodiei gemeni! Oricum eu am aproape toate pietrele! Am un hobby(bijuterii cu pietre)dar smaraldul este preferatul meu!

Lasă un comentariu