Skip to main content

Simbolul infinitului. Ne fascineaza acest concept mistic, puternic, frumos si atragator.

Este un simbol foarte popular. Atat femeile cat si barbatii – il prefera sub forma tatuajelor, la fel de multi il poarta prin bijuterii, multi vorbesc despre el si este prezent aproape in toate culturile lumii. Reprezentarea lui pare perfecta, sublima. De ce? Ce exprima acest simbol?

In primul rand, simbolul infinitului a fost descoperit in anul 1655 de catre matematicianul John Wallis. Nici noi nu stiam.

Inel infinit argint Cercei infinit argint

Opt este numarul echilibrului cosmic. Adeseori este cifra spitelor de la roata, de la roata celtica pana la Roata vietii budiste.

Coloana Infinitului de la Targu Jiu este unul din termenii pe care i-a folosit Constantin Brancusi pentru elementul principal al Trilogiei sale

Infinit(din latina infinitas – nemarginit) se refera la mai multe concepte distincte, de obicei legate de ideea de „fara sfarsit” sau „mai mare decat cel mai mare lucru la care te poti gandi”.

Infilozofie, infinitul se refera la spatiu si timp, precum in prima antinomie a lui Kant. Atat in teologie cat si in filozofie, infinitul apare in concepte precum „absolut”, „Dumnezeu” si „Paradoxurile lui Zenon”.

In numerologie, cifra 8 este una dintre cele mai de succes cifre. Aceasta cifra este asociata cu simbolul infinitului. Acest simbol arata adevarata putere a acestui numar – infinitul si abilitatea de a merge mai departe, la nesfarsit. Cele doua cercuri ale cifrei 8 amintesc de legatura dintre cer si pamant.

Suntem incantate sa va prezentam cateva modele din Noua Colectie Silverbox.ro, in materie de bijuterii din argint cu simbolul infinitului – absolut superbe!

Inel infinit argint Bratara infinit argint si buburuzeCercei infinit argint cu lantisor

  Lant cu pandantive Infinit argintcercei infinit argintBratara argint infinit

Nota: Bijuteriile prezentate apartin Silverbox.ro si sunt disponibile pe site.

Si la final, o selectie de aforisme, care ne-au placut foarte mult.

„Iubirea este „a darui” la infinit.” Ioan Gyuri Pascu

„Daca simti nevoia unui lucru maret, infinit, un lucru care sa te faca sa-l simti pe Dumnezeu, nu trebuie sa mergi departe pentru a gasi acel lucru. Cred ca mai profund, mai infinit si mai etern decat oceanul este privirea unui copilas cand se trezeste dimineata si gangureste sau rade pentru ca vede soarele stralucind deasupra leaganului.” Vincent Van Gogh

„Doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana, insa nu sunt sigur in legatura cu primul.” A. Einstein

„Inainte de toate, la inceput, a fost doar Haos infinit.” Hesiod

„Orice iubire are stropi de infinit.” Vasile Ghica

„Universul e infinit. Fiecare are dreptul sa se creada in centru.” Valeriu Butulescu

„Necunoscutul este infinitul obscur – si nimic nu este mai atragator.” Balzac

Cercei infinit argintInel infinit argint

Lasă un comentariu