Skip to main content

Bratarile de picior sunt purtate si indragite de femei pentru a-si exprima personalitatea intr-o maniera foarte atractiva. Timp de mai multe secole femeile au purtat bratari in jurul gleznelor din diferite motive.

Exista multe intelesuri ale acestor bijuterii in functie de regiunea din care provin.

In Egiptul antic, femeile purtau bratari de picior despre care credeau ca le aduc noroc si avere.

Sumerienii au fost printre cele mai vechi civilizatii care si-au impodobit picioarele cu bratari de picior. Semnificatia pe care civilizatia antica sumeriana a atribuit-o bratarilor de picior a fost ca atunci cand era purtata de o femeie facea referire la bogatia sotului ei.

In India, traditie spune ca fetele necasatorite si femeile casatorite puteau purta aceste bijuterii. In satele indiene, bratarile care scoteau un clinchet la miscarea piciorului foloseau la indepartarea insectelor si a animalelor mici, in timp ce lucrau pe camp.

In Statele Unite si alte tari din lumea occidentala, bratarile de picior pentru femei au devenit populare in secolul al XX-lea. Potrivit unui mit, cand bratara este purtata la glezna stanga inseamna ca persoana este singura si daca este purtata la glezna dreapta, este casatorita.

Oricum ar fi, cert e ca bratarile de picior sunt foarte sexy!

Iti prezentam 2 superbe bratari de picior in regim unicat din Colectia de Primavara Silverbox, la preturi mai mult decat prietenoase care te indeamna sa investesti si tu intr-o astfel de bratara.

Lasă un comentariu