Skip to main content

Opal si Turmalina: Pietrele lunii Octombrie

Cei nascuti in luna Octombrie (dar si cei nascuti in celelalte luni ale anului) pot alege intre doua pietre semipretioase: Turmalina si Opal. Turmalina este o piatra preferata de multa lume deoarece este ca un curcubeu splendid. Si opalul este cu adevarat unic deoarece fiecare opal in parte are combinatie unica de culoare.

Cercei opal albastru si zirconii din argint

Opalul

In antichitate, Opalul era cunoscut drept „Regina Pietrelor” deoarece cuprinde culorile tuturor celorlalte pietre. Fiecare Opal este cu adevarat unic; la fel de unic ca amprentele noastre. Unii prefera tonurile calme de bleu si verde; altii prefera opalul cu tonuri de rosu si galben.

In Roma Antica, opalul a fost un simbol al iubirii si al sperantei. Orientalii il numesc „Ancora Sperantei„. Arabii spun ca a cazut din ceruri prin fulgere. Se credea ca il face pe purtator invizibil deoarce opalul era talismanul hotilor si al spionilor. Se crede ca opalul mentine inima puternica, previne lesinul si protejeaza impotriva infectiilor.

Inel cu Opal argint Set opal argintBratara Opal argint

Turmalina

O gasim intr-un spectru fantastic de culori si combinatii, chiar si numele turmalina traducandu-se „Piatra Mixta„.

Turmalina este cunoscuta si pentru combinatia de mai multe culori intr-o singura piatra. Aceste pietre bi-color sau tri-color sunt formate in multe combinatii si sunt foarte apreciate.

In comparatie cu alte pietre semipretioase, turmalina a fost descoperita relativ recent. Chiar si asa, este cunoscuta drept „Piatra Pacii„. Se crede ca spulbera teama si transmite o stare de calm purtatorului.

 

Nota: Bijuteriile prezentate apartin Silverbox.ro si sunt disponibile pe site *in limita stocului disponibil

Lasă un comentariu