Skip to main content

Calcedonie bleu: Semnificatii si Proprietati

♥ Echilibru emotional ♥ Vitalitate ♥ Putere ♥ Rabdare ♥ Energie ♥ Intensitate ♥ Generozitate ♥ Voiniciune ♥ Bunatate ♥ Caritate ♥ Prietenie

Calcedonia bleu/albastra este un cristal subtil si mistic, racoros si senin, eteric dar solid. Are o transluciditate albastra primitoare si o miscare aproape imperceptibila in interiorul pietrei care induce o stare de liniste. Este o piatra ce inspira incredere si calmitate.


Calcedonia face parte din familia cuartului cu o structura criptocristalina, perfecta pentru a-si mari energia cristalina pentru a calma si a restabili echilibrul. Se spune ca numele provine de la orasul portului grecesc Chalcedon. Civilizatiile antice ale Egiptului, Greciei si Romei au folosit Calcedonie bleu in bijuterii si sculpturi si, ca pietre pretioase ale antichitatii, se credea ca le aduceau detinatorilor anumite puteri.

Calcedonia este cunoscuta si ca Piatra Vorbitorului, piatra celui care trebuie sa-si masoare cuvintele. Incurajeaza atentia si meditatia, stralucirea ei blanda pregatindu-ne pentru actiune dar, in acelasi timp, ajutandu-ne sa ne abtinem de la cuvinte pe care am putea sa le regretam. Marele orator roman, Cicero, se spune ca a purtat un medalion cu calcedonie.

Considerata o piatra care hraneste, Calcedonia absoarbe energia negativa si o disipa inainte de a putea afecta mai departe. Promoveaza fratia si bunavointa deschizand mintea catre idei noi, insufland sentimente de bunavointa si generozitate. Putem gasi calcedonie in aproape toate culorile.

Proprietatile Calcedoniei

Calcedonia bleu este un cristal excelent pentru vorbitorii publici si pentru toti cei care vorbesc mult in meseria lor (ex. avocati, actori, cantareti, etc)

Purtand bijuterii cu calcedonie ajuta la depasirea fricii de scena si a temerii de a vorbi in public.

Calcedonia este utila in tratarea inflamatiilor gatului. Protejeaza impotriva slabiciunii in general, a starilor rele, a geloziei obsesive si a depresiei. Reduce somnambulismul si este o sursa de protectie in timpul calatoriilor.

Inel piatra bleu semipretioasa

Cercei piatra bleu din argint

Nota: Bijuteriile prezentate apartin Silverbox.ro si sunt disponibile pe site*. (*in limita stocului)

Lasă un comentariu