Skip to main content

Stiai ca bijuteriile ieftine cunoscute si sub numele de gablonturi sunt un pericol pentru sanatate?

Un studiu realizat de organizatia non-profit „Ecology Center” din Statele Unite, a concluzionat ca „bijuteriile” fantezie pentru adulti si femei contin substante toxice.

Pentru efectuarea acestui studiu, acestia au ales la intamplare 99 de gablonturi luate din magazine, depistand in compozitia lor metale considerate periculoase pentru organismul uman, mai ales in cantitati mari: plumb, cadmiu, crom, mercur si arsenic.

Din cele 99 de bijuterii analizate, 25% contin plumb intr-o cantitate care depaseste limita admisa de Protectia Consumatorului. Jeffrey Weidenhamer, profesor de chimie la Universitatea Ashland, care a participat la cercetari, spune ca prezenta acestor elemente in bijuterii are o explicatie simpla: „sunt ieftine, usor de topit si de prelucrat, si se pot face bijuterii masive, cu un aspect frumos. Din teste rezulta ca 95% din gablonturi contin cantitati de aliaje aproape la fel de mari ca cele prezente in compozitia bateriilor de masina.” (conformdailymail.co.uk)

Printre problemele de sanatate care sunt asociate cu metalele enumerate mai sus se afla alergiile acute, malformatiile congenitale, tulburarile de invatare, toxicitatea hepatica, chiar si cancerul. Toxicitatea lor difera de la piesa la piesa si marimea fiecareia are un cuvant de spus in aceasta ecuatie.

Sursa: Daily Mail

Morala? Investiti in bijuterii de calitate, fabricate din metale nobile, pe langa faptul ca vor adauga stil tinutei tale, te vor feri de posibile probleme de sanatate in viitor.

Lasă un comentariu