Skip to main content
Azurit

La nivel emotional, se crede ca azuritul ajuta la vindecarea stresului mental, vindecand trecutul si permitandu-va sa traiti in prezent. Amelioreaza tristetea si tristetea, fricile si grijile precum si nervozitatea.

Azuritul este, de asemenea, considerat a fi o piatra ideala in meditatie, deoarece confera sentimentul de pace si de claritate mentala. Niciun alt cristal nu are nuantele albastre ale azuritului. Stralucirea bogata a energiei sale albastru-inchis rezoneaza cu frecventa chakrei ochiului al treilea si a calauzit sufletele spre iluminare inca de la primele civilizatii.

Pentru locuitorii Atlantidei si primii egipteni, azuritul era o piatra foarte puternica si misterioasa; secretele sale au fost cunoscute doar de cei mai inalti preoti si preotese. Ea a fost numita Piatra Cerului de catre vechii chinezi care au crezut ca deschide porti ceresti si a fost venerata de greci si romani pentru previziuni si pentru puterile sale de vindecare. Pentru mayasi, azuritul a facilitat transferul de intelepciune si cunoastere prin gandire, in timp ce nativii americani au folosit aceasta piatra sacra pentru a contacta ghidul lor indian, pentru a simti prezenta si pentru a intelege mesajul.

Inel Azurit argint si marcasite Set cu Azurit argint si marcasite

Pentru practicienii moderni, proprietatile metafizice ale azuritului inca reflecta puterile mostenite, eliminand tensiunea, confuzia si deschizand mintea catre noi perspective. Acest cristal stimuleaza intelectul, trezind dezvoltarea abilitatilor psihice si intuitive ai aduce viziunea interioara in aliniere cu indrumarea spirituala.

Este un mineral carbonat de cupru gasit in portiunile superioare oxidate de minereu de cupru format in mase, noduli, cristale tabulare sau prismatice. Culoarea variaza de la albastru stralucitor pana la albastru intens in nuante de indigo si poate contine dungi. A fost macinat in pigment pentru vopsea si folosit ca vopsea pentru tesaturi de mii de ani.

Inel Azurit argint si marcasite Set Azurit si marcasite din argint

Azuritul se găseste adesea in natura amestecat cu malachit, un alt mineral de carbonat de cupru, acesta cu o culoare verde aprins. Impreuna, seamana cu Mama Pamant si au un puternic amestec de energii vindecatoare.

Azurit-Malachit este un conductor exceptional de energie, fiind mai impamantat in vindecarea bolilor fizice. Nuantele de albastru patrund si misca energia, calmand nivelurile de stres din sistem, în timp ce nuantele verzi facilitează o forta de vindecare profunda. Aceasta ajuta la dizolvarea trasaturilor egocentrice, eliminand ingamfarea, aroganta, vanitatea si insufla o disponibilitate spre flexibilitate.

Set Azurit argint si marcasite

In concluzie

Azuritul poarta energia culorii cerului. Acesta marcheaza inceputul vietii si al emotiei. Pietrele albastre aduc incredere, credinta, rabdare si respect, acordand atentia de care avem nevoie pentru a deveni mai sinceri, pentru a actiona mai responsabil si pentru a deveni mai increzatori. Cristalele albastre mai deschise ne ajută să acceptam viața pe care o avem, sa dezvoltam rabdarea, sa impacam diferentele sau sa cautam iertare. Ajuta la reducerea temperamentelor si ne ajută să devenim mai veseli. Cristalele albastre mai deschise ajuta, de asemenea, la gestionarea durerii, la eliberarea trecutului și la vindecarea vinovăției. Bijuteriile cu pietre albastre sporesc respectul si compasiunea pe care le avem în noi.

Tips* Dati jos intotdeauna bijuteriile cu azurit atunci cand inotati, cand faceti sport sau cand spalati vasele, deoarece sansele de deteriorare prin impact si substanțe chimice sunt mari. Pentru o viata cat mai lunga a bijuteriilor in general, asigurati-va ca acestea nu intra in contact cu detergenti si substante chimice de uz casnic, inclusiv fixativ, cosmetice sau parfumuri.

Love,

Silverbox.ro logo

Lasă un comentariu